HELIOS Ziekenhuis Hüls

Welkom

HELIOS-ziekenhuis Hüls

Sinds de oprichting van het ziekenhuis in Hüls in 1847 is het HELIOS-ziekenhuis Hüls uitgegroeid tot een moderne zorgverlenende instelling. In het acuut ziekenhuis voor basis- en standaardzorg bieden onze vakkundige medewerkers zorgverlening van hoog niveau in een aangename omgeving waarbij de patiënt centraal staat. Daarbij leveren de nauwe interdisciplinaire samenwerking van onze drie hoofdafdelingen, de samenwerking met plaatselijke artsen en de uitgebreide modernisering van ons gebouw een belangrijke bijdrage.

Om ook in de toekomst deze zorg te kunnen blijven bieden, wordt voortdurend veel geïnvesteerd in nieuwe behandelmethodes, medische infrastructuur en het comfort van onze patiënten. Dankzij onze competentiecentra voor geriatrie, integratieve geneeskunde en oncologie staat het HELIOS-ziekenhuis Hüls ook buiten de regio goed aangeschreven.

De afdeling voor acute geriatrie en vroege revalidatie is met de bouw van een eigen complex optimaal voorbereid op de epidemiologische transitie en de probleemgebieden van oudere patiënten – vaak ook dementie-aandoeningen. Naast de diagnostiek en behandeling van acute, chronische en naast elkaar bestaande aandoeningen hecht de kliniek veel waarde aan het herkennen en behandelen van lichamelijke, verstandelijke en psychische functiestoornissen.
Voor dementerende patiënten werd een speciaal ingerichte ‘memory-afdeling’ ingericht met speciaal opgeleid verplegend personeel. Doel van de totale behandeling is het behoud resp. herstel van levenskwaliteit en zelfstandigheid.

Met het therapiecentrum voor integratieve geneeskunde en oncologie – kort TimO – biedt de afdeling voor interne geneeskunde een nieuw oncologisch behandelconcept. Voor de best mogelijke behandeling van oncologische aandoeningen worden hier conventionele methodes en wetenschappelijk erkende, aanvullende technieken zorgvuldig op elkaar afgestemd en met elkaar gecombineerd. Voor een compleet aanbod binnen het spectrum van interne geneeskunde vindt u bij ons bovendien de afdeling cardiologie en conservatieve intensive care, onder leiding van afdelingshoofd Dr. med. Oliver Volk, voor de vakkundige behandeling van cardiologische aandoeningen.

Met een sterk en competent team garanderen de afdeling voor algemene chirurgie en de afdeling voor ongevallenchirurgie in Hüls een kwalitatief hoogwaardige zorgverlening. Naast de algemene chirurgie is hier nu ook de nodige kennis en expertise aanwezig voor de specialismen proctologie/endeldarmaandoeningen, veneuze vaatchirurgie, arthroscopische chirurgie, endoprotheses en handchirurgie evenals de behandeling van sportblessures.

Voor  vragen betreffende een behandeling in onze kliniek, HELIOS Cäcilien-Hospital Hüls, staat mevrouw Birgitta Sitterz u graag te woord.

Zij spreekt Nederlands en is onze Casemanagerin voor de Nederlandse patïenten ter plekke.

Birgitta Sitterz
Case Manager (HIO-NL)

Office: Fette Henn 50, 47839 Krefeld-Hüls

Phone: +49 2151 739 6619

Fax: +49 2151 32 1923

Fax alléén voor bloedwaardes: +49 2151 739 82 282

mailto:nederland(at)helios-kliniken.de

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923