HELIOS Ziekenhuis Hüls

Welkom

Algemene en viscerale chirurgie

De afdeling voor algemene en viscerale chirurgie houdt zich bezig met het complete operatieve spectrum van een ziekenhuis voor acute en standaardzorg. Onder leiding van Dr. med. Adam Balogh wordt in het bijzonder het specialisme van operatieve ingrepen met minimaal-invasieve operatietechniek gekwalificeerd uitgebreid. Naast de al meerdere jaren uitgevoerde operaties voor het verwijderen van de galblaas, de behandeling van lies- of buikwandbreuken en acute blindedarmontstekingen wordt de zogenaamde sleutelgattechniek nu ook ingezet voor het verwijderen van goed- en kwaadaardige aandoeningen.

De minimaal-invasieve chirurgie heeft veel voordelen: door de veel kleinere operatiewond herstellen patiënten veel sneller, hebben minder pijn en kunnen daardoor sneller weer naar hun dagelijks leven terugkeren. Om het team van Dr. Balogh te versterken, konden meerdere ervaren viscerale chirurgen met grote expertise in deze operatietechniek worden aangetrokken.
Dr. med. Balogh is bovendien een van de vermaarde specialisten op het gebied van de schildklierchirurgie (struma). Hij was dan ook in de leer bij de bekendste schildklierchirurgen van Duitsland en in 2010 slaagde hij voor het Europees examen 'Endocrine Surgery'.

Overige specialismen van de afdeling zijn de tumorchirurgie voor het gehele maag-darmkanaal, de veneuze vaatchirurgie en de operatieve behandeling van endeldarmaandoeningen (hemorroïden, fistels en abcessen). De operatieve behandeling van patiënten met kwaadaardige tumors verloopt in nauwe interdisciplinaire samenwerking met de afdeling voor interne geneeskunde/oncologie. In samenwerking met de afdeling voor acute geriatrie en vroege revalidatie bestaat er een bijzondere expertise in de chirurgische behandeling van oudere patiënten met meerdere chronische aandoeningen.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923