HELIOS Ziekenhuis Hüls

Welkom

Diagnostische en interventionele radiologie

De afdeling voor diagnostische en interventionele radiologie biedt alle moderne methodes en technieken voor de beeldvormende diagnostiek. De gemaakte beelden zijn dankzij de inzet van het beeldverwerkende systeem PACS direct na de vervaardiging beschikbaar voor de betreffende vakafdelingen, poliklinieken en behandelcentra van het Helios Cäcilien-ziekenhuis Hüls.

Een van de specialismen van de afdeling is de interventionele micro-invasieve pijnbestrijding. Bij pijnklachten in en om de wervelkolom injecteert de specialist pijnverzachtende en/of ontstekingsremmende medicamenten met behulp van een dunne naald direct in de betreffende zenuw. Voor de gerichte en op de patiënt afgestemde behandeling worden de modernste beeldvormende methodes ingezet, om de medicatie precies op de plek van de pijn toe te passen. Hierdoor wordt het genezingsproces gestimuleerd zonder het omliggende gezonde weefsel te beschadigen. Verschoven of pijnlijk weefsel zoals bij een hernia wordt door thermische methodes of met behulp van een holle naald minimaal-invasief verwijderd (spinale decompressie).

De risico’s van de micro-therapeutische pijnbestrijding zijn slechts klein en het resultaat is vaak al na enkele sessies merkbaar. De methode kan in principe in alle delen van de wervelkolom worden toegepast.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923