HELIOS Ziekenhuis Hüls

Therapiecentrum voor integratieve geneeskunde en oncologie

Het therapiecentrum voor integratieve geneeskunde en oncologie (TimO) van het Helios Cäcilien-ziekenhuis in Hüls biedt een oncologisch behandelconcept aan dat qua veelzijdigheid uniek is en ook buiten de regio aan bekendheid wint.

Ter aanvulling en ondersteuning van de conventionele oncologische behandelingen zet het TimO ook methodes uit de biologische kankertherapie en natuurgeneeskunde in. Hierdoor kan het verloop van de behandeling en de levenskwaliteit van de kankerpatiënt aanzienlijk worden verbeterd.

Onze tumorpatiënten ontvangen individueel advies en een uitgebreide behandeling in overeenstemming met de actuele richtlijnen van de kankerverenigingen. Omvangrijke oncologische procedures voor diagnose en behandeling worden intern doorgevoerd, of vinden – in het geval van zeer specifieke onderzoeken – plaats in nauwe samenwerking met het Helios-ziekenhuis in Krefeld. Het ervaren team van artsen beschikt over uitgebreide competenties op het gebied van de interne geneeskunde en een brede oncologische vakkennis, en staat garant voor een behandeling op topniveau.

We helpen u uw eigen route uit te stippelen en deze te bewandelen. We betrekken u daarvoor actief bij de behandeling. Samen overwinnen we zelfs de moeilijkste behandeletappes. Daarbij zet het TimO zich er als zorgbegeleider altijd voor in het mogelijke bereikbaar te maken. Deze verantwoordelijkheid vormt een leidraad in de dagelijkse omgang met onze patiënten en is een belangrijke drijfveer achter ons handelen.

Sabine Helmer