HELIOS Ziekenhuis Hüls

Welkom

Vaat- en wondcentrum

Ruim 1.000 patiënten met vaataandoeningen worden jaarlijks in het Helios-ziekenhuis in Hüls door specialisten van de praktijk voor vaatgeneeskunde behandeld. Voor de poliklinische en klinische nazorg beschikt het centrum over een ervaren team van artsen en verpleegkundigen. De samenwerking bestaat al 16 jaar en is zeer bekend.

Circa 90 procent van de Duitse bevolking lijdt aan vaatveranderingen. Meestal gaat het hierbij om ongevaarlijke, maar esthetisch storende bezemrijsspataders. Gaat het echter om grotere spataders, dan kunnen medische problemen optreden, zoals gezwollen benen, vaatontstekingen, trombose en huidveranderingen tot aan een open been.

Met behulp van moderne technieken kunnen vaataandoeningen tijdig en pijnloos worden gediagnosticeerd. En ook op de patiënt afgestemde behandelingen en therapieën behoren al lange tijd tot de mogelijkheden. Naast de klassieke operatieve verwijdering van grote spataders worden ook steeds vaker vooruitstrevende behandelmethodes ingezet, die de verwijde aders afsluiten. Daartoe behoren laserenergie, verhitte waterdamp of radiofrequentietherapie. Bij deze zogenaamde endoveneuze methodes hoeft er niet meer te worden gesneden in de patiënt. Kleinere spataders kunnen bovendien via enkele kleine incisies worden verwijderd of door het inspuiten van schuim worden afgesloten. De cosmetische resultaten zijn zeer goed.

De praktijk voor vaatgeneeskunde werd in het voorjaar van 2010 uitgeroepen tot een gecertificeerd 'Venen Kompetenz Zentrum®’. Het aangesloten wondcentrum biedt het gehele spectrum voor de behandeling van chronische wonden. Het Helios Cäcilien-ziekenhuis Hüls is gespecialiseerd in de behandeling van open benen (ulcus cruris) met de zogenaamde shave-therapie.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923