HELIOS Ziekenhuis Cuxhaven/Sahlenburg

Welkom

Reumatologie

De afdeling voor reumatologie van het Helios Seehospital Sahlenburg biedt een uitgebreide behandeling voor patiënten met reumatische aandoeningen.
Reumatische aandoeningen kunnen grofweg in drie groepen worden onderverdeeld. Onder de ontstekingsreuma vallen o.a. aandoeningen zoals reumatoïde artritis en Morbus Bechterew. Verder worden hier door slijtage veroorzaakte gewrichtsaandoeningen, zoals artrose, en wekedelenreuma, waar fibromyalgie onder valt, gediagnosticeerd en behandeld. De meeste vormen van ontstekingsreuma die wij behandelen, zijn van chronische aard en hebben vaak een onduidelijke oorzaak.

De diagnose wordt gesteld aan de hand van anamnese, klinisch onderzoek, laboratoriumonderzoek en beeldvormende diagnostiek (röntgen, echografie, evt. CT of MRI). De behandelvorm wordt vervolgens in principe afgestemd op de betreffende patiënt en samen met hem of haar bepaald.

Doel van de behandeling is de pijn te stillen resp. te verminderen en ontstekingen te bestrijden. Met een gerichte aanpak kan een verkeerde stand van gewrichten worden gecorrigeerd en de gewrichtsfunctie worden behouden. Bovendien kan een exacte behandeling ook leiden tot verminderde spieratrofie en een verbeterde spierfunctie.

Tot de zwaartepunten van de afdeling behoort bovendien de reuma-orthopedie. Naast de conservatieve behandeling van reumatische aandoeningen heeft de afdeling ook veel specialistische kennis en ervaring op het gebied van verschillende operatieve behandelingen.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923