HELIOS Ziekenhuis Cuxhaven/Sahlenburg

Welkom

Wervelkolomchirurgie en kinderorthopedie

Afdeling voor wervelkolomchirurgie en kinderorthopedie


In het Helios Seehospital Sahlenburg spelen de wervelkolomchirurgie en de kinderorthopedie een belangrijke rol. De afdeling richt zich op de complete conservatieve en operatieve behandeling van aandoeningen aan de wervelkolom bij kinderen en volwassenen.

De afdeling werd ruim 30 jaar geleden opgericht als het Norddeutsche Wirbelsäulenzentrum en verricht jaarlijks meer dan 1.000 operatieve ingrepen. Hier worden wervelkolomafwijkingen (scoliose, kyfose), wervelfracturen, tumors van de wervelkolom, ontstekingen van de wervelkolom (zoals wervelkolomtuberculose) en degeneratieve wervelkolomaandoeningen (bijv. door slijtage) behandeld. Een van de vele specialismen van de afdeling is de operatieve en conservatieve behandeling van scoliose bij kinderen en jongeren. Alleen al op dit gebied worden ongeveer 130 operaties per jaar uitgevoerd. Een ander zwaartepunt is de conservatieve behandeling van scoliose met het Cuxhaven-korset, een zelf ontwikkeld korset waarmee de groei bij wervelkolomverkrommingen op jonge leeftijd kan worden gestuurd.

Het behandelconcept wordt ondersteund door moderne pijnbestrijdingsmethodes, fysische therapie en fysiotherapie.
Een ander specialisme van de afdeling is de behandeling van orthopedische aandoeningen bij zuigelingen en kinderen. Daartoe behoren de conservatieve en operatieve behandeling van (niet-)aangeboren voetmisvormingen (klompvoet) en de behandeling van heupaandoeningen (heupdysplasie of heupluxatie). En ook misvormingen van het borstbeen (trechterborst, kippenborst) worden door de afdeling behandeld, evenals de verlenging en reconstructie van botten met behulp van de Ilizarov-techniek.

Bij de afdeling kunt u bovendien terecht voor implantaties van tussenwervelschijfprotheses in de hals- en lumbale wervelkolom.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923