HELIOS Ziekenhuis Duisburg

Welkom

Borstcentrum

De afdeling gynaecologie van de Helios St. Johannes Klinik Hamborn vormt samen met het Malteser Krankenhaus St. Anna het BORSTCENTRUM Duisburg.

Patiƫnten met een onduidelijke palpabele afwijking in de borst krijgen via ons secretariaat in de regel op zeer korte termijn een afspraak voor het stellen van een nadere diagnose. Daarbij wordt onder plaatselijke verdoving een klein stukje weefsel uit het verdachte gebied genomen en naar het lab opgestuurd om te worden onderzocht. Het resultaat van dit onderzoek is op de volgende werkdag bekend.

Samen met de gynaecologische praktijk wordt in het geval van een kwaadaardige afwijking afgestemd welke behandeling voor de patiƫnt moet worden gekozen. Dit gebeurt in een interdisciplinaire bespreking, waaraan ruim 15 artsen uit verschillende klinieken en praktijken deelnemen.

Onze afdeling biedt alle gangbare methodes voor borstoperaties aan. 70% van alle carcinomen wordt bij ons met een borstsparende operatie verwijderd. In andere gevallen kunnen ook oncoplastische en reconstructieve methodes met eigen weefsel van rug of buik worden ingezet. Natuurlijk kunnen wij ook een borstreconstructie met siliconenprotheses uitvoeren.

Al onze behandelstappen registreren wij vrijwillig in een programma voor kwaliteitsbewaking. De gegevens worden geanonimiseerd en door het Westdeutsche Brustzentrum vergeleken met andere klinieken, zodat we altijd inzicht hebben in ons kwaliteitsniveau.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923