HELIOS Ziekenhuis Duisburg

Welkom

Gastro-enterologie

De afdeling voor gastro-enterologie van de Helios St. Johannes Klinik is een afdeling voor interne geneeskunde, met de specialismen gastro-enterologie en hepatologie.

Hier voeren wij alle endoscopische onderzoeken van het spijsverteringsstelsel voor patiënten die bij ons in de Helios St. Johannes Klinik verblijven, poliklinische patiënten en patiënten die worden doorverwezen vanuit de andere vestigingen van de HELIOS-ziekenhuizen Duisburg. Daarnaast worden hier sonografische onderzoeken van de abdominale organen uitgevoerd.

Op onze afdeling maken we gebruik van alle diagnostische en therapeutische endoscopische methodes van het bovenste (slokdarm, maag, twaalfvingerige darm) en onderste gedeelte van het spijsverteringsorgaan (endeldarm, dikke darm), de galwegen, de alvleesklier en de lever. Met behulp van een combinatie van endoscopische en röntgentechnieken kunnen ook de galwegen en de alvleesklier in beeld worden gebracht (zgn. ERCP).

Endoscopische methodes kunnen ook worden ingezet bij behandelingen, bijv. stelpen van bloedingen, verwijderen van poliepen, galstenen en vreemde voorwerpen, oprekken van vernauwingen in het spijsverteringsstelsel en het inbrengen van voedingssondes voor patiënten met slikproblemen.


Privat-Dozent Dr. med. Manfred von der Ohe
Afdelingshoofd

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923