HELIOS Ziekenhuis Duisburg

Welkom

Urologie

Geachte heer, mevrouw,


Hartelijk welkom op de pagina’s van het internetportaal van de afdeling voor urologie van de Helios-ziekenhuizen Duisburg. Op 1 mei 2009 nam ik een van de grotere afdelingen voor urologie in Duitsland (53 bedden) over van mijn voorganger, dhr. Prof. Mast, en zet mij er sindsdien vol overgave voor in om de aan mij toegewezen taken met plezier, vertrouwen en creativiteit uit te voeren.
Concreet kunnen wij u direct het complete spectrum aan minimaal-invasieve operaties (‘sleutelgatoperaties’) aanbieden. Verder worden sinds mijn indiensttreding lasermethodes ingezet en zijn we voor de behandeling van de goedaardige vergroting van de prostaatklier overgestapt op de zogenaamde ‘yellow-light-resectie’.

Dit zijn, naast een intensivering van onze activiteiten in de maximale tumorchirurgie en het uitvoeren van complexe reconstructieve operaties, slechts enkele voorbeelden op onze weg naar een nog uitgebreider specialistisch aanbod in de vakgebieden uro-oncologie, kinderurologie, neuro-urologie en incontinentiebehandelingen. Ons complete aanbod kunt u zeer binnenkort nalezen op de overige pagina’s van ons internetportaal.
Naast de vernieuwingen in onze disciplines, behandelingen en apparaten zijn we ook begonnen met het opknappen van onze ruimtes en de uitbreiding van het aantal kamers, om een comfortabele, aangename atmosfeer te creëren voor u en uw bezoekers.

Hebt u vragen, of wilt u graag meer informatie? U kunt mij en mijn team altijd bellen of schrijven. Graag tot ziens!


Met vriendelijke groet,

Prof. Dr. Dr. Detlef Rohde
Afdelingshoofd urologie
Arts voor urologie; F.E.B.U.
Speciale urologische chirurgie
Laparoscopische chirurgie (Univ.-Dipl.; universiteit van Straatsburg)
Medicamenteuze tumortherapie
Röntgendiagnostiek urinebuis

Bestuurslid van de Arbeitsgemeinschaft Urologische Onkologie (AUO) van de Deutsche Krebsgesellschaft (DKG) e.V.

Bestuurslid van de Wissenschaftlich Urologischen Gesellschaft e.V.

Waarnemend lid van de werkgroep Off-lable Use Onkologie van het Duitse ministerie van Volksgezondheid (BMG)

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923