HELIOS Ziekenhuis Duisburg

Welkom

Vaatchirurgie

Mijn medewerkers en ik heten u hartelijk welkom op de startpagina van de afdeling voor vaatchirurgie van de Helios St. Johannes Klinik, onderdeel van de HELIOS-ziekenhuizen Duisburg.

De afdeling voor vaatchirurgie zorgt al ruim 30 jaar voor patiënten met acute en chronische aandoeningen aan slagaders en bloedvaten. Daartoe behoort ook het aanbrengen van AV-shunts voor dialysepatiënten en de behandeling van aderaandoeningen (spataders, trombose).

Belangrijk onderdeel van de behandelconcepten van de afdeling voor vaatchirurgie is de nauwe interdisciplinaire samenwerking met de andere afdelingen van de HELIOS-ziekenhuizen Duisburg. Zo kan bijvoorbeeld een optimale behandeling worden geboden voor ernstige doorbloedingsstoornissen bij diabetes- of nierpatiënten.

Door deelname aan externe en interne maatregelen voor kwaliteitsbewaking garandeert de afdeling voor vaatchirurgie dat altijd op een optimaal kwaliteitsniveau wordt gewerkt.

Op onze startpagina vindt u informatie over alle genoemde vakgebieden. Deze informatie is bedoeld voor patiënten en hun familie, voor collega’s uit het vak en verwijzende artsen, alsmede voor geneeskundestudenten en alle andere mensen die geïnteresseerd zijn in de vaatchirurgie.

Veel vragen kunnen echter alleen in een persoonlijk gesprek worden beantwoord. Hiervoor kunt u altijd terecht bij mij en mijn medewerkers. Twijfelt u dus vooral niet om ons aan te spreken.


Dr. med. Eckhard Klenk
Afdelingshoofd vaatchirurgie

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923