HELIOS Ziekenhuis Krefeld

Welkom

De afdeling pijnbestrijding van het HELIOS-ziekenhuis Krefeld

Langdurige pijn gaat vaak over in een chronische pijn. Uit een symptoom, dat is ontstaan als gevolg van een aandoening of letsel, ontwikkelt zich een op zichzelf staande aandoening, die consequent moet worden behandeld. Soms is een poliklinische behandeling alleen niet genoeg, en wordt een klinische behandeling noodzakelijk.

Op onze afdeling worden patiënten met chronische pijn klinisch en poliklinisch behandeld. Bij de inrichting van onze afdeling met 12 bedden is rekening gehouden met de behoeften van pijnpatiënten. De kamers zijn ruim en goed toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking. De door onszelf ontworpen trainingsruimte is tussen de behandelingen door vrij toegankelijk voor onze patiënten. De klinische pijnbehandeling wordt doorgevoerd volgens een multimodaal concept, door een interdisciplinair team van pijntherapeuten, psychologen en fysiotherapeuten.

Conform de richtlijnen van het Duitse DGSS (Duitse vereniging ter bestudering van pijn) en DGS (Duitse vereniging voor pijnbestrijding) vindt een keer per maand een interdisciplinaire pijnbespreking plaats.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923