HELIOS Ziekenhuis Krefeld

Welkom

Afdeling voor anesthesiologie, operatieve intensive care en pijnbestrijding

U denkt er liever niet aan, maar een operatie en de daarmee verbonden narcose kunnen dichterbij zijn dan u denkt. Zodra u in het ziekenhuis aankomt, komen binnen korte tijd veel indrukken en informatie op u af.

Niet alle patiënten kijken op dezelfde manier aan tegen de narcose. Sommige patiënten vinden het idee diep te slapen en niets mee te krijgen zeer rustgevend. Anderen zijn vaak banger voor de narcose dan voor de eigenlijke operatieve ingreep. Het is ons doel u als patiënt uitvoerig te informeren over het verloop van de operatie, zodat u weet wat u te wachten staat en een ziekenhuisverblijf voor u zo min mogelijk gepaard gaat met zorgen en angst.

Niet iedereen is bekend met alle aspecten van ons vakgebied. Tot de anesthesie behoort in de eerste plaats de bewaking van patiënten tijdens de narcose. Verdere specialismen binnen ons vakgebied zijn de operatieve intensive care en de spoedeisende geneeskunde. Met behulp van de informatie op de volgende pagina’s kunt u zich in alle rust voorbereiden op uw ziekenhuisverblijf. Hebt u na het lezen van deze informatie nog vragen, beantwoorden wij die natuurlijk graag voor u.


Prof. Dr. med. Elmar Berendes

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923