HELIOS Ziekenhuis Krefeld

Welkom

HELIOS-borstcentrum Linker Niederrhein

Gecertificeerd borstcentrum van de deelstaat NRW

Borstkanker is het meest voorkomende type kanker bij vrouwen. Volgens statistieken wordt een op de tien vrouwen getroffen door deze ziekte. Het HELIOS-borstcentrum is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van goed- en kwaadaardige borstaandoeningen en biedt getroffen vrouwen hoogwaardige medische zorg met een persoonlijke insteek. Wij behoren tot de grote, door de Ärztekammer (‘Duitse orde van geneesheren') gecertificeerde borstcentra in de deelstaat NRW.

De hoge behandelkwaliteit steunt op de jarenlange ervaring en nauwe interdisciplinaire samenwerking van onze artsen, alsmede de nauwe samenwerking tussen artsen, verpleegkundigen en maatschappelijk hulpverleners. Samen met onze samenwerkingspartners bieden wij een compleet spectrum aan van advisering, diagnostiek, behandeling, psycho-oncologische begeleiding tot aan nazorg. De afdeling voor gynaecologie en verloskunde is daarbij als coördinator het centrale aanspreekpunt.

In ons borstcentrum worden jaarlijks ca. 300 nieuwe patiënten met een vorm van borstkanker operatief behandeld. Wanneer verdere behandelingen – bijv. een chemo- of radiotherapie – noodzakelijk zijn, staan hiervoor alle diagnostische, operatieve en therapeutische methodes ter beschikking, die allemaal voldoen aan de modernste standaarden en richtlijnen.

Wij vinden het zeer belangrijk om onze patiënten en hun familie te betrekken bij de planning van hun behandeling. Een duidelijke uitleg, uitgebreide informatie en gezamenlijke beslissingen zijn voorwaarde voor een behandeling die aansluit bij patiënt en aandoening en de best mogelijke prognose biedt.


Prof. Dr. med. Michael Friedrich
Mevr. Dr. med. Gabriele Schrappe

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923