HELIOS Ziekenhuis Krefeld

Welkom

De centrale apotheek

De centrale apotheek in het HELIOS-ziekenhuis Krefeld voorziet het ziekenhuis zelf, het HELIOS-ziekenhuis Hüls en de revalidatiekliniek Königshof van geneesmiddelen.

De apotheek biedt artsen en verpleegkundigen op ca. 150 locaties kwalitatief hoogwaardige, op de patiënt gerichte farmaceutische dienstverlening, waar bij de geneesmiddelenvoorziening rekening wordt gehouden met zowel de medische, therapeutische, farmaceutische als wetenschappelijke vereisten. Hiervoor is een nauwe interdisciplinaire samenwerking met alle beroepsgroepen binnen het ziekenhuis vanzelfsprekend van essentieel belang.

Het taakgebied van de apotheek is zeer gevarieerd:

Het belangrijkste zwaartepunt ligt in de geneesmiddelenlogistiek. Dit omvat de inkoop, opslag en uitgifte van geneesmiddelen.

Het team van de centrale apotheek telt 24 medewerkers en bestaat uit 7 apothekers, 14 apothekersassistenten (waarvan 4 farmaceutisch-technische assistenten en 10 verkoopmedewerkers), 2 magazijnmedewerkers en 1 schoonmaakmedewerker.

De apotheek wordt geleid door directeur Dr. Hans-Otto Markgraf, die ook een leidinggevende functie bekleedt in het opleidingscentrum van het HELIOS-ziekenhuis Krefeld.

Dr. rer. nat. Hans-Otto Markgraf

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923