Centrum voor adipositas- en stofwisselingstherapie (ZAM)

Het aantal mensen met een ziekelijk overgewicht neemt in Duitsland steeds verder toe. Jaren geleden werd adipositas nog beschouwd als een teken van welvaart, tegenwoordig weten we echter dat de gezondheid van de getroffen personen er aanzienlijk onder lijdt. Het risico dat zij te maken zullen krijgen met aandoeningen als diabetes, galsteenziektes, aderverkalking, beroertes of artrose is twee tot drie maal hoger dan bij mensen met een normaal gewicht.

Het centrum voor adipositas- en stofwisselingstherapie wil mensen met een extreem overgewicht helpen weer een gezond leven op te bouwen en ze daarbij begeleiden met de modernste geneeskunde. Als interdisciplinair centrum bieden wij alle mogelijkheden voor de behandeling van adipositas: van de interne geneeskunde, voedingsadviezen en fysiotherapie, via psychiatrische begeleiding tot aan chirurgische behandelingen. Bovendien kan de patiƫnt, zodra deze voldoende gewicht heeft verloren, kiezen voor plastische, reconstructieve ingrepen om het gewenste figuur te realiseren. Dankzij de nauwe samenwerking tussen de deskundigen uit de verschillende vakgebieden en multimodale behandelmethodes kan een kwalitatief hoogwaardige, persoonlijke en doelgerichte begeleiding worden gegarandeerd.

Wij begeleiden en adviseren u graag bij ieder aspect van uw behandeling, ook als het gaat om declareren van operatieve ingrepen bij uw zorgverzekering. Daarnaast kunt u bij de regelmatige bijeenkomsten van de adipositas-zelfhulpgroep in het HELIOS-ziekenhuis Krefeld ervaringen delen met andere patiƫnten en elkaar motiveren.

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op!