HELIOS Ziekenhuis Krefeld

Welkom

MIC-centrum Niederrhein

Door de Deutsche Gesellschaft für Allgemein- und Viszeralchirurgie (DGAV) gecertificeerd competentiecentrum voor minimaal-invasieve chirurgie

Door de doelgerichte specialisatie en inzet van de modernste laparoscopische technieken heeft de algemene en viscerale chirurgie zich aan de Nederrijn ontwikkeld tot een competentiecentrum voor minimaal-invasieve chirurgie. De nu ontvangen certificering van de Deutsche Gesellschaft für Allgemein- und Viszeralchirurgie (DGAV, Duitse vereniging voor algemene en viscerale chirurgie) bevestigt het succes van de ingeslagen weg en het hoge chirurgische kwaliteitsniveau van onze afdeling.

In het MIC-centrum Niederrhein voeren wij minimaal-invasieve operaties uit, zowel bij goed- als kwaadaardige aandoeningen. Motivatie hiervoor is het feit dat deze operatiemethode het lichaam van de patiënt zo veel mogelijk spaart, waardoor de patiënt sneller zal herstellen en minder pijn hoeft te lijden. Het betere cosmetische resultaat is een welkome bijkomstigheid. Bij de operatieve kankerbehandeling behalen wij met de minimaal-invasieve technieken dezelfde resultaten als met de oorspronkelijke, vaak belastendere, open operatietechnieken. Want: alle regels van de tumorchirurgie worden ook bij de minimaal-invasieve operaties toegepast.

Jaarlijks worden bij ons honderden operaties met deze techniek uitgevoerd: nagenoeg alle operaties voor het verwijderen van galblaas, bijnieren en blindedarm gebeuren minimaal-invasief. Jaarlijks worden ruim 100 dikke darmen laparoscopisch verwijderd, bij zowel goed- als kwaadaardige aandoeningen. Het zogenaamde conversiepercentage (een noodzakelijke overstap naar de conventionele operatietechniek tijdens de ingreep) bij ingrepen aan de dikke darm is lager dan vijf procent, wat een goede afspiegeling is van onze ervaring op dit gebied. Het landelijk gemiddelde ligt bij 15 procent.

In het MIC-centrum Niederrhein staat een zeer gemotiveerd en uitstekend opgeleid team van specialisten op het gebied van minimaal-invasieve chirurgie voor u klaar. Onze technische uitrusting is helemaal up-to-date. Om altijd te kunnen voldoen aan de hoge eisen van ons vakgebied en onze patiënten steeds de best mogelijke zorg te bieden, laten wij de kwaliteit van onze zorg continu controleren met behulp van interne en externe kwaliteitsanalyses.
Wij adviseren u graag tijdens een persoonlijk gesprek.


Priv.-Doz. Dr. med. Christoph Wullstein

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923