Centrum voor sociale pediatrie Krefeld

Interdisciplinair centrum voor kinderen met gedrags- of ontwikkelingsstoornissen

Het centrum voor sociale pediatrie van het HELIOS-ziekenhuis Krefeld is een poliklinische interdisciplinaire instelling voor kinderen met uiteenlopende gedrags- of ontwikkelingsstoornissen, beperkingen of de kans hierop. Ons team bestaat uit kinderartsen, psychologen, sociaal-pedagogen, fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten en maatschappelijk werkers.
Wanneer u bij uw kind vaststelt dat het in zijn ontwikkelingsmogelijkheden wordt beperkt, staat ons team u met raad en daad bij – van een persoonlijk advies, via competente begeleiding tot een uitgebreide diagnostiek.

Opvallend gedrag en ontwikkelingsstoornissen kunnen al vroeg worden herkend. Het is ons doel om uw kind op zijn verdere levensweg te ondersteunen, begeleiden en daarvoor alle benodigde behandelingen aan te bieden. Daarvoor stellen wij in nauwe afstemming met u een behandelplan op, dat u helpt uw kind doelgericht te stimuleren. Hierbij wordt u geholpen door een interdisciplinair team dat vanuit het gezichtspunt van de sociale pediatrie wordt aangevuld met tussentijdse beoordelingen en verdere behandelingen.

Wij staan graag voor u klaar!

Het team van het centrum voor sociale pediatrie