HELIOS Ziekenhuis Krefeld

Welkom

Darmcentrum Krefeld

Samenwerkingspartner van het Westdeutsches Darm-Centrum

Een vooruitstrevende behandeling door speciaal daarvoor opgeleide artsen – dat biedt het darmcentrum Krefeld bij de diagnose dikkedarmkanker. Daarvoor werken de specialisten van de betreffende vakafdelingen nauw met elkaar samen. Multimodale behandelconcepten garanderen de best mogelijke kankerbehandeling. Tijdens de wekelijkse interdisciplinaire tumorboards worden patiënten besproken in een nauwe samenwerking tussen chirurgen, gastro-enterologen, oncologen, radiologen, radiotherapeuten en pathologen, om voor iedere patiënt de best mogelijke behandeling te plannen en op basis van behandelresultaten continu bij te stellen.

Het darmcentrum Krefeld is aangesloten bij het Westdeutsches Darm-Centrum (WDC). Vergelijkende prestatieanalyses en kwaliteitscontroles staan garant voor een hoge zorgkwaliteit. De belangrijkste zorgverleners zijn de afdeling voor gastro-enterologie en gastro-enterologische oncologie (medische afdeling II) en de afdeling voor algemene, viscerale en minimaal-invasieve chirurgie. Beide afdelingen werken nauw met elkaar samen en bieden patiënten hoogwaardige zorg met een persoonlijke insteek.

Bij het darmcentrum Krefeld richten wij ons op de medische kwaliteit en kiezen wij bij darmkanker voor een allesomvattende behandelmethode, waarbij wij de volgende doelen nastreven:

•    kwalitatieve behandeling van patiënten die voldoet aan de geldende richtlijnen, door een interdisciplinair team van specialisten op het gebied van preventie, voorzorg, diagnostiek, behandeling en nazorg bij kanker van de dikke darm of het rectum
•    afstemming van de gehele behandelketen (locaties en tijd) op de behoeften van de patiënt
•    bevordering van zowel klinisch georiënteerd onderzoek als fundamenteel onderzoek op het gebied van darmaandoeningen en darmgezondheid, in de vorm van deelname aan klinische studies resp. het uitvoeren van preklinische onderzoeksprojecten
•    continue bijscholing van artsen en overige medewerkers
•    continue pr en informatievoorziening
•    verbetering van de overlevingskansen van patiënten met darmkanker

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923