HELIOS Ziekenhuis Krefeld

Welkom

Afdeling voor dermatologie

De dermatologische afdeling van het Helios-ziekenhuis Krefeld is al jarenlang van grote betekenis. De afdeling richt zich op de diagnostiek en behandeling van alle dermatologische aandoeningen. Specialismen zijn de dermato-oncologie, de dermatochirurgie, de behandeling van allergologische en infectiologische aandoeningen en een breed spectrum aan klassieke huidaandoeningen. Voor patiënten met een vaataandoening wordt interdisciplinair – dus in samenwerking met de angioloog – een passende behandeling geboden.

De dermato-oncologie houdt zich bezig met kwaadaardige lymfomen in de huid, het kwaadaardig melanoom en andere vormen van huidkanker (basaliomen en plaveiselcelcarcinomen). De diagnostiek en behandeling van de verschillende vormen van huidkanker, inclusief de histologie en moleculaire biologie, en innovatieve behandelingen in het kader van klinische studies kunnen compleet worden doorgevoerd in het Helios-ziekenhuis Krefeld.

Als centrum voor wondbehandeling is de dermatologische afdeling in het bijzonder gespecialiseerd in de behandeling van ‘diabetische voeten’. Ook staan wij garant voor een kwalitatief hoogwaardige behandeling en begeleiding van hiv- en aidspatiënten tijdens het gehele ziekteverloop. Alle operaties aan de huid worden door onze specialisten met behulp van de nieuwste technieken uitgevoerd.

Naast de gemengde afdelingen met in totaal 58 bedden beschikt de dermatologische afdeling over 16 poliklinische bedden voor poliklinische operaties en begeleidt de afdeling patiënten voor en na het ziekenhuisverblijf.
Verder biedt de afdeling als aanvulling op de algemene dermatologische poli een aantal speciale spreekuren aan, waarin eventueel verdere onderzoeken worden gepland en de patiënt van deskundige nazorg en advies wordt voorzien (bijv. bij kwaadaardige tumors). De afdeling verzorgt bovendien consulten voor patiënten die worden doorverwezen vanuit andere afdelingen. Ter ondersteuning van onze hooggekwalificeerde dermatologische werkzaamheden hebben wij de beschikking over een zeer deskundig laboratorium en een moderne uitrusting voor de specialismen allergologie, radiotherapie en histologische onderzoeken.


Priv.-Doz. Dr. med. Chalid Assaf

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923