HELIOS Ziekenhuis Krefeld

Welkom

Endometriosecentrum Niederrhein

Door de Stiftung Endometriose-Forschung gecertificeerd als endometriosecentrum, niveau II
 
Het endometriosecentrum van het HELIOS-ziekenhuis Krefeld zet zich in voor het welzijn van haar patiƫnten en staat garant voor een uitstekende kwaliteit en een behandeling die voldoet aan de recentste inzichten en richtlijnen. Vandaar dat het centrum als eerste centrum van de regio is gecertificeerd door de Stiftung Endometriose-Forschung (Duitse vereniging voor onderzoek naar endometriose). Hiermee wordt vooral het hoge aantal patiƫnten, de klinische en wetenschappelijke werkzaamheden en de nauwe interdisciplinaire samenwerking van de betreffende vakafdelingen van het HELIOS-ziekenhuis Krefeld en de constructieve samenwerking met de endometriose-zelfhulpgroepen erkend.

Tot op de dag van vandaag is er nog veel te weinig aandacht voor deze ziekte. Naar schatting lijdt ca. 7 tot 15% van de vrouwen in de vruchtbare levensfase aan endometriose. Dat zijn in Duitsland alleen al 2 tot 6 miljoen vrouwen en men gaat ervan uit dat er ieder jaar ruim 30.000 gevallen bij komen. Een onregelmatige menstruatie, verminderde orgaanfuncties of zelfs onvruchtbaarheid kunnen het gevolg zijn.

In het endometriosecentrum van het HELIOS-ziekenhuis Krefeld wordt voor een nauwkeurige diagnose en effectieve behandeling van de baarmoederaandoening o.a. gebruik gemaakt van een diagnostische autofluorescentie-endoscopie. Met behulp van deze onderzoeksmethode met violet licht kan de gehele uitbreiding van de ziekte in beeld worden gebracht en kunnen zelfs de kleinste ziektehaarden worden opgespoord en verwijderd.


Prof. Dr. med. Michael Friedrich
Dr. med. Darius Salehin

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923