HELIOS Ziekenhuis Krefeld

Welkom

Afdeling voor gynaecologie en verloskunde

Bij ons staat u als mens en patiënt centraal!

De afdeling voor gynaecologie en verloskunde van het Helios-ziekenhuis Krefeld behoort tot de grootste gynaecologische afdelingen in Duitsland. 24 artsen, ruim 100 man verpleegkundig personeel en een hooggespecialiseerd OK-team staan garant voor een medische zorg van het hoogste niveau. Daarbij bieden wij zowel poliklinisch als klinisch op de patiënt afgestemde behandelconcepten en een individuele advisering en therapie aan.

Wij houden ons bezig met alle belangrijke aspecten van de gynaecologie. Als gynaecologisch kankercentrum inclusief borstcentrum is onze afdeling ook buiten de regio van grote betekenis. De gerenommeerde Focus Ärzteliste 2011 nam de afdeling op in de top 15 van beste borstcentra / gynaecologische kankercentra in Duitsland. Per jaar worden ruim 2.500 operaties uitgevoerd, waarbij het spectrum reikt van de minimaal-invasieve tot de radicaal-operatieve gynaecologie.

Bij de verloskunde zien jaarlijks ongeveer 1.500 baby’s het levenslicht. Ons moeder-kindcentrum verbindt daarbij een hoge medische kwaliteits- en servicestandaard met de individuele behoeften en wensen van de toekomstige ouders. Het aangesloten perinatale centrum behoort tot de centra met het hoogste zorgniveau (level I) van de deelstaat NRW. Iedere 2e en 4e maandag van de maand informeren wij u graag over ons aanbod rond de geboorte en hebt u de mogelijkheid een kijkje te nemen op onze verlos- en kraamafdelingen.


Prof. Dr. med. Michael Friedrich

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923