HELIOS Ziekenhuis Krefeld

Welkom

Afdeling voor hartchirurgie en vaatchirurgie rondom het hart

Met de inrichting van de afdeling voor hartchirurgie en vaatchirurgie rondom het hart werd in 1995 de basis gelegd voor een optimale en uitgebreide operatieve behandeling van patiënten met hart- en vaataandoeningen in een moderne zorginstelling van topniveau.

Alle operaties op het gebied van de hartchirurgie bij kinderen en volwassenen (met uitzondering van transplantaties) worden hier uitgevoerd. Dankzij de uiteenlopende operatiemogelijkheden kunnen wij de beste oplossing kiezen voor de betreffende patiënt en zijn of haar specifieke situatie. Daarbij moeten voor ieder specifiek geval de voor- en nadelen tegen elkaar worden afgewogen.

De afdeling beschikt over 30 bedden op de afdeling HC5 op de 5e verdieping van het gebouw voor hart- en neurochirurgie. Van de comfortabele zes eenpersoons-, zes tweepersoons- en vier driepersoonskamers kunnen er tien worden ingezet voor de hartbewaking, met centrale monitoring van de hart- en vaatfuncties. Daarnaast heeft de afdeling de beschikking over een met de modernste behandel- en bewakingsapparatuur en een elektronisch systeem voor het beheer van patiëntengegevens uitgeruste intensive care (HCI) met tien behandelplaatsen. Als basis voor de huidige hightech-zorgverlening hechten wij veel waarde aan communicatie, advisering en een persoonlijke benadering van onze patiënten.


Prof. Dr. med. Franz-Xaver Schmid

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923