HELIOS Ziekenhuis Krefeld

Welkom

Instituut voor diagnostische en interventionele radiologie

Het belangrijkste zwaartepunt van het instituut voor diagnostische en interventionele radiologie is een snelle, niet-invasieve diagnosestelling, in het bijzonder voor patiënten die verblijven in het HELIOS-ziekenhuis Krefeld. Maar ook poliklinische patiënten hebben de beschikking over de moderne techniek en de deskundigheid van onze radiologen.

Het is ons doel binnen een zo kort mogelijke tijd betrouwbare diagnoses resp. het ziektebeeld inperkende differentiële diagnoses te stellen om de patiënt zo efficiënt mogelijk te kunnen behandelen. Naast de behandeling van patiënten heeft het taakgebied van de artsen van het instituut zich steeds verder verschoven van enkel het ontvangen en uitvoeren van opdrachten voor diagnostische onderzoeken naar belangrijke diagnostische advisering voor beeldvormende onderzoeks- en behandelmethodes.

Zo wordt tegenwoordig al vaak bij het stellen van de diagnose advies gevraagd aan de radioloog. Door het picture archiving and communication system (PACS) te verbinden met het radiologische informatiesysteem (RIS) kunnen alle opnamen en uitslagen digitaal naar alle afdelingen, OK’s en specialismen worden verstuurd, zodat de behandelende artsen snel op de hoogte zijn en indien nodig binnen korte tijd met behandelingen kan worden begonnen.


Prof. Dr. med. Marcus Katoh

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923