HELIOS Ziekenhuis Krefeld

Welkom

Instituut voor spoedeisende geneeskunde

Het onafhankelijke instituut voor spoedeisende geneeskunde is het centrale punt voor spoedeisende hulpverlening binnen het HELIOS-ziekenhuis Krefeld. Het spectrum reikt van de gekwalificeerde eerstehulpverlening van acuut ziek geworden of gewonde patiënten tot de gestructureerde opleiding en bijscholing op het gebied van spoedeisende geneeskunde. Daarbij is het van belang zowel de coördinatie binnen de eigen afdeling als voor de externe hulpdiensten te verzorgen.

Juist bij spoedeisende geneeskunde is een snel en op symptomen georiënteerd handelen noodzakelijk. Dit vakgebied vraagt om snelle beslissingen, een hoge medische deskundigheid en een nauwe samenwerking tussen alle betrokken medewerkers. Van essentieel belang voor een hooggekwalificeerde spoedeisende hulp is het toepassen en bewaken van structurele processen met betrekking tot communicatie, triage en educatie en bijscholing.

Het instituut streeft de professionalisering van de spoedeisende geneeskunde en daarmee de hoogste kwaliteit in de spoedeisende geneeskunde na. Het staat onder leiding van Dr. med. Guido Kemmeries, afdelingshoofd van de interdisciplinaire spoedeisende hulp van het HELIOS-ziekenhuis Krefeld. Zijn beide taakgebieden maken het mogelijk om de klinische praktijk en zijn werk voor het instituut met elkaar te verbinden.

Het instituut voor spoedeisende geneeskunde bestaat uit de volgende onderdelen:

•    interdisciplinaire spoedeisende hulp
•    ambulancestandplaats
•    opleidingscentrum voor spoedeisende geneeskunde
•    intern management bij noodgevallen

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923