HELIOS Ziekenhuis Krefeld

Welkom

Interdisciplinaire spoedeisende hulp

De interdisciplinaire spoedeisende hulp (NFZ) is het centrale punt voor alle spoedpatiënten. Jaarlijks worden hier ca. 35.000 patiënten (daarvan ca. 14.000 conservatieve en 21.000 chirurgische gevallen) behandeld. Velen van hen worden met de ambulance binnengebracht. Daarbij is een snelle en betrouwbare inschatting van de ernst van de aandoening en de urgentie van verdere medische onderzoeken en behandelingen van essentieel belang. Aan de hand van een gestructureerd beoordelingssysteem (triage) wordt hier de eerste hulp verleend aan ernstig gewonden of mensen met een kritieke aandoening.

Door de nauwe samenwerking van alle in het ziekenhuis vertegenwoordigde specialismen kan het NFZ een medische zorgverlening garanderen die voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. De spoedeisende hulp beschikt over alle diagnostische en behandelmogelijkheden van een afdeling voor maximale zorg.

•    Twee shockrooms voor de behandeling van zwaar gewonde patiënten.
Als onderdeel van het gecertificeerde supraregionale traumacentrum met het hoogste zorgniveau en samenwerkingspartner in het traumanetwerk Düsseldorf.
•    Speciale cardiologische noodopname voor een snelle en betrouwbare diagnosestelling bij een onduidelijke oorzaak van pijn op de borst.
In samenwerking met de medische afdeling I. De chest pain unit is gecertificeerd door de Deutsche Gesellschaft für Kardiologie, Herz- und Kreislaufforschung e.V. Speciaal katheterlaboratorium voor de verdere optimale behandeling van acute hartinfarcten.
•    Behandeling van acute neurologische ziektebeelden.
In samenwerking met de afdeling voor neurologie. Een zo snel mogelijke diagnostiek en classificatie van een beroerte met behulp van CT en MRI en vroegtijdige behandeling van acute beroertes in de stroke unit.
•    Behandeling van acute neurologische aandoeningen en letsels waarbij een interventie of operatie noodzakelijk is door de afdeling voor neurochirurgie resp. neuroradiologie.
•    Ons ziekenhuis is goedgekeurd voor de behandeling van kinderen en volwassenen bij letsels en aandoeningen die vallen onder het Duitse Verletzungsartenverfahren (VAV, bij ernstige ongevallen) en het Duitse Durchgangsarztverfahren (DAV, bij werk- en schoolgerelateerde ongevallen).

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923