HELIOS Ziekenhuis Krefeld

Welkom

Afdeling voor keel-neus-oorheelkunde

De afdeling voor keel-neus-oorheelkunde van het Helios-ziekenhuis Krefeld streeft zowel in de poliklinische als spoedeisende zorgverlening de hoogste standaarden na. Onder leiding van Prof. Dr. med. Leuwer heeft het toegewijde team van artsen voor de hoofd-halschirurgie de beschikking over de modernste operatie-units van het land, inclusief alle nieuwe methodes, zoals navigatie, neuromonitoring en lasertechniek.

Ruim 3.500 operatieve ingrepen bij volwassenen en kinderen worden hier jaarlijks uitgevoerd. Daarvoor staan 56 bedden ter beschikking. Voor een snelle beoordeling van complexe ziektebeelden beschikt de KNO-afdeling over alle vereiste technische voorzieningen, zoals kleurendoppler, gehoortests en evenwichtsonderzoeken.
 
Tot het operatieve aanbod behoren de microchirurgie van het middenoor, inclusief het implanteren van gehoorapparaten bij slechthorende patiƫnten, de esthetische en functieverbeterende chirurgie van neus en neusbijholtes, de behandeling van letsel aan het middengezicht en de nek en de behandeling van goedaardige en kwaadaardige tumors van de schedelbasis, de bovenste luchtwegen en slokdarm en de speekselklieren.

Vooral ook bij complexe gevallen vinden patiƫnten en hun behandelende artsen in de KNO-afdeling van het Helios-ziekenhuis Krefeld een betrouwbare partner voor een uitgebreide, genuanceerde diagnostiek en deskundige advisering. Hierbij wordt de afdeling ondersteund door de nauwe interdisciplinaire samenwerking met de afdeling voor foniatrie en kinderaudiologie.


Prof. Dr. med Rudolf Leuwer

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923