HELIOS Ziekenhuis Krefeld

Welkom

Centrum voor kinder- en jeugdgeneeskunde

Gecertificeerd door de Gesellschaft der Kinderkrankenhäuser und Kinderabteilungen in Deutschland e.V. (Duitse vereniging van kinderziekenhuizen en kinderafdelingen)

Kinderen zijn geen kleine volwassenen. Deze jonge patiënten hebben een eigen pathofysiologie, waardoor aandoeningen in de eerste levensjaren vaak een andere benadering en behandeling vereisen dan bij volwassen patiënten. Kinderen hebben een speciale omgeving en een andere medische zorg nodig die is afgestemd op hun leeftijd. Vandaar dat ook binnen ons vakgebied nog onderscheid moet worden gemaakt. Te vroeg geboren kinderen hebben bijvoorbeeld een compleet andere zorg nodig dan jongeren.

Aangezien de toestand bij kinderen veel sneller dramatisch verslechtert, maar ook net zo snel weer kan verbeteren, spelen deze details vooral op de intensive care voor kinderen een doorslaggevende rol. Overeenkomstig behandelt de kindergeneeskunde haar ‘kleine’ patiënten totdat het lichaam is volgroeid en de psychosociale ontwikkeling is afgerond. Een alles omvattende, op kinderen afgestemde zorg zoals die in het centrum voor kinder- en jeugdgeneeskunde van het HELIOS-ziekenhuis Krefeld onder leiding van Prof. Dr. med. Tim Niehues wordt aangeboden, vereist een breed medisch aanbod. Dit omvat naast de pediatrische basiszorg ook de intensive care neonatologie en de behandeling van aandoeningen:

•    met goed- en kwaadaardige tumors (oncologie)
•    van het afweersysteem (immunologie)
•    van de bloedvorming (hematologie)
•    van de gewrichten (reumatologie)
•    van het hart (cardiologie)
•    van het zenuwstelsel (kinderneurologie)
•    van het hormoonsysteem (endocrinologie), zoals diabetes mellitus
•    van de nieren en urinewegen (nefrologie)

In het HELIOS-ziekenhuis Krefeld worden deze vakgebieden op het hoogste niveau aangeboden. Het hooggekwalificeerde team van artsen en het speciaal opgeleide verplegend personeel staan garant voor een competente behandeling in een aangename, op het gezin afgestemde omgeving. Begeleidende gesprekken nemen een belangrijke plek in, waarbij we de ouders actief bij de behandeling van hun kind betrekken.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923