HELIOS Ziekenhuis Krefeld

Welkom

Afdeling voor kinderchirurgie en kinderurologie

Gecertificeerd door de Gesellschaft der Kinderkrankenhäuser und Kinderabteilungen in Deutschland e.V. (Duitse vereniging van kinderziekenhuizen en kinderafdelingen)

Onze afdeling is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van aangeboren afwijkingen en chirurgische aandoeningen en letsels bij kinderen. Wij behandelen pasgeboren kinderen tot tieners en bieden het complete spectrum van het vakgebied aan, met uitzondering van de kinderhart- en kinderkaakchirurgie. Als een van de weinige afdelingen voor kinderchirurgie aan de linkerzijde van de Nederrijn heeft ons verzorgingsgebied een omtrek van 80 kilometer.

Als operatief vakgebied werken wij nauw samen met de omliggende praktijken en instellingen voor kindergeneeskunde. Met ons perinataal centrum en moeder-kindcentrum in het Helios-ziekenhuis Krefeld garanderen wij de operatieve zorgverlening voor te vroeg geboren en pasgeboren kinderen. Een bijzonder specialisme ligt in de behandeling van aangeboren afwijkingen, vooral de aangeboren gastroschisis. Poliklinische operaties, behandelingen als gevolg van schoolgerelateerde ongevallen (Durchgangsarzt, zgn. ongevallenarts), behandeling van doorverwezen patiënten en andere poliklinische en spoedeisende diensten maken ons medische aanbod compleet.

De interdisciplinaire, nauwe samenwerking met specialisten van de andere vakgebieden binnen het Helios-ziekenhuis Krefeld staat garant voor een uitgebreide behandeling van het hoogste medische niveau, in het bijzonder voor kinderen met complexe en ernstige aandoeningen. Bij de behandeling wordt natuurlijk rekening gehouden met de groei, ontwikkeling en emotionele behoeften van onze jonge patiënten. Ons medische aanbod wordt aangevuld met een uiterst professionele verpleegkundige zorg binnen de op kinderen afgestemde afdelingen. Wij zijn gecertificeerd met het keurmerk 'Ausgezeichnet für Kinder' (uitstekend voor kinderen).

U kunt met uw vragen natuurlijk altijd bij ons terecht. Wij nemen tijdens een persoonlijk gesprek graag de tijd voor u.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923