HELIOS Ziekenhuis Krefeld

Welkom

Longcentrum Krefeld

Pulmonologie – thoraxchirurgie – beademingsgeneeskunde

Aandoeningen aan de ademhalingsorganen en de borstkas behoren tot de aandoeningen die steeds vaker voorkomen. De ziektes zijn vaak ernstig, het ziekteverloop zeer zwaar en gaan gepaard met een groot aantal beperkingen. Voor een goede behandeling moet er zo vroeg mogelijk een nauwkeurige diagnose worden gesteld en een interdisciplinaire aanpak worden gehanteerd, zodat de patiënt de beste zorg wordt geboden die is afgestemd op zijn of haar specifieke behoeften.

In het longcentrum Krefeld werken de internistische en chirurgische vakgebieden binnen de longgeneeskunde samen onder één dak. De behandeling van longpatiënten is interdisciplinair – van de opname tot aan het ontslag. Wachttijden, verplaatsingen en de overdracht van schriftelijke uitslagen verlopen hierdoor soepel en snel. Door de integratieve organisatievorm is het mogelijk om vroegtijdige en betrouwbare diagnoses te stellen en behandelplannen samen af te stemmen. Tijdens een regelmatige interdisciplinaire tumorbespreking – de tumorboard – worden complexe gevallen voorgesteld en geven de kankerdeskundigen een duidelijke aanbeveling voor de behandeling. Het in luchtwegaandoeningen gespecialiseerde team van artsen, verpleegkundigen en fysiotherapeuten begeleidt de patiënt tijdens zijn of haar gehele ziekenhuisverblijf. Door de doelgerichte, goed afgestemde samenwerking van alle groepen die bij het behandelproces betrokken zijn, kan een vooruitstrevende medische zorgverlening op het hoogste kwaliteitsniveau worden gegarandeerd.

Het behandelspectrum beslaat alle aandoeningen aan de longen, pleura, het middenrif en de thoraxwand. Een bijzonder zwaartepunt vormen de obstructieve luchtwegaandoeningen als COPD, longemfyseem en astma, longkanker en het kwaadaardige pleuramesothelioom (borstvlieskanker). Het longcentrum beschikt over een intensive care voor pulmonologie en cardiologie, met alle mogelijkheden voor pulmonologische intensieve geneeskunde tot aan de inzet van extracorporele circulatie. Hypermoderne onderzoeksapparatuur en lasertechniek maken alle moderne diagnostische en behandelmethodes mogelijk, van een vroege diagnose tot aan laseroperaties.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923