HELIOS Ziekenhuis Krefeld

Welkom

Medische afdeling II

De medische afdeling II richt zich op een aantal medische specialismen binnen de interne geneeskunde, met gastro-enterologie, hepatologie, neurogastro-enterologie, infectiologie, hematologie, oncologie en palliatieve geneeskunde. De afdeling staat onder leiding van Prof. Dr. Thomas Frieling.

Onze vijf afdelingen en twee dagklinieken beschikken over ca. 100 bedden. Een grote interdisciplinaire sonografie- en endoscopieafdeling staat ter beschikking voor het vaststellen en behandelen van organische aandoeningen en functiestoornissen. Acht chef-artsen en een medisch team bestaande uit ruim 20 medewerkers – internisten, gastro-enterologen, neurogastro-enterologen, proctologen, infectiologen, hemato-oncologen, specialisten op het gebied van palliatieve zorg, psychologen, voedingsspecialisten en voedingstherapeuten – staan garant voor een medische zorg van het hoogste niveau. De nauwe samenwerking met artsen uit de regio komt o.a. tot uiting in de poliklinische endoscopische onderzoeksmogelijkheden voor externe artsen. De afdeling maakt onderdeel uit van het palliatieve netwerk in Krefeld.

Voedingsadvies krijgt steeds meer betekenis, aangezien de voedingsstatus en voedingsgerelateerde aandoeningen van een patiënt een sterke invloed kunnen hebben op het ziekteverloop. Een deskundig voedingsteam, bestaande uit twee dieetassistenten en speciaal opgeleide artsen, staat garant voor advies van het hoogste niveau. Naast de algemene problemen richt het deskundige team zich op de specialismen ondervoeding en klinische voeding – in het bijzonder de enterale en parenterale voeding.

Dankzij de razendsnelle ontwikkelingen in de geneeskunde beschikken we tegenwoordig over steeds meer effectieve behandelmogelijkheden, die in vele gevallen leiden tot genezing. Voor patiënten met een lage genezingskans staat bij de behandeling vooral het verbeteren van de levenskwaliteit centraal. Hiervoor hebben wij een eigen palliatieve afdeling ingericht met tien bedden (eenpersoonskamers). De huiselijke omgeving biedt de aan ons toevertrouwde patiënten de kans hun leven zelf in te richten, maar dan wel ondersteund met palliatieve zorg.

Prof. Dr. med. Thomas Frieling

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923