HELIOS Ziekenhuis Krefeld

Welkom

Medische afdeling III / niercentrum Krefeld

De medische afdeling III onder leiding van Prof. Dr. med. Dieter Bach houdt zich met name bezig met de specialismen nefrologie/dialyse en aandoeningen m.b.t. hypertensie, diabetologie/stofwisselingziektes, reumatologie en endocrinologie. Onze chef-artsen zijn specialisten op het gebied van nefrologie en diabetologie en gecertificeerde hypertensiologen (DHL®). Ook op het gebied van reumatologie beschikken wij over een grote deskundigheid.

De medische afdeling III beschikt over 32 bedden (voor klinische zorg), in totaal 64 plaatsen voor hemodialyse en alle voorzieningen voor behandelingen door middel van buikvliesdialyse. Voor poliklinische patiënten staan interdisciplinair voor de drie medische afdelingen 10 bedden klaar. Het nieuwe gebouw biedt alle patiënten moderne vertrekken met veel comfort. Er is een optimale omgeving gecreëerd met patiëntgerichte fysiotherapie en klinische en poliklinische ruimtes voor opleiding en bijscholing.

Kwaliteit en een persoonlijke benadering staan hier altijd centraal
Naast een kwalitatief hoogwaardige medische zorg speelt vooral ook de persoonlijke benadering van chronische en daardoor steeds terugkerende patiënten een belangrijke rol. Prof. Dr. med. Bach vindt het voor al zijn medewerkers – zowel artsen als verpleegkundigen – belangrijk dat zij naast de vereiste vakcompetenties beschikken over teamgeest, een sociale houding en inlevingsvermogen.

De deskundigheid van de medewerkers van de afdeling wordt zo goed mogelijk gestimuleerd en medewerkers nemen regelmatig deel aan bijscholingstrainingen. Als academisch opleidingsziekenhuis presenteert het HELIOS-ziekenhuis Krefeld – en hier in het bijzonder de medische afdeling III – regelmatig de resultaten van zijn klinisch onderzoek op nationale en internationale congressen.

Prof. Dr. med. Bach doceert aan de universiteit van Düsseldorf en is werkzaam in vele nationale en internationale wetenschappelijke commissies. In de toekomst wil de medische afdeling III de interdisciplinaire samenwerking met klinieken in en om Krefeld en de regio Nederrijn verder intensiveren.

(Kopie 1)

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923