HELIOS Ziekenhuis Krefeld

Welkom

Hartelijk welkom bij het moeder-kindcentrum

Persoonlijke begeleiding en veiligheid voor moeder en kind

Onder het motto ‘veilig en persoonlijk’ combineert het moeder-kindcentrum een hoge medische kwaliteit met de persoonlijke behoeften en wensen van toekomstige ouders. In de modern uitgeruste afdeling verloskunde en de kraamafdeling is gezorgd voor een zo aangenaam en persoonlijk mogelijke sfeer. Met veel liefde voor detail en een harmonisch kleurconcept is in de nieuwe ruimtes een gezinsvriendelijke sfeer gecreëerd.

De directe verbinding met de kinderafdeling met bijbehorende intensive care zorgt voor een nauwe samenwerking en een allesomvattende zorg tijdens zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Als perinataal centrum level I beschikken wij over alle mogelijkheden om risicovolle zwangerschappen deskundig en nauwlettend te bewaken en te vroeg of ziek geboren kinderen optimaal te behandelen conform de recentste medische ontwikkelingen. In het geval van onvoorziene complicaties biedt het team van verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen en kinderchirurgen een zo hoog mogelijke mate van veiligheid. Bij een normale zwangerschap en geboorte treedt de geneeskunde bewust op de achtergrond.

Zwangerschap, bevalling en de eerste tijd met het pasgeboren kind zijn zeer emotionele gebeurtenissen. Ze zijn voor moeder, vader en kind een intense en intieme lichamelijke en geestelijke ervaring. Vandaar dat een vertrouwensrelatie tussen de moeder resp. de ouders en degene die u op deze weg begeleidt erg belangrijk is. Daarvoor zorgt het omvangrijke cursus- en adviesaanbod van de HELIOS-ouderbegeleiding.

U kunt met uw vragen en wensen altijd bij ons terecht.


Prof. Dr. med. Michael Friedrich
Prof. Dr. med. Tim Niehues

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923