HELIOS Ziekenhuis Krefeld

Welkom

Afdeling oogheelkunde

Er is vrijwel geen ander zintuig dat de mens van zo veel uiteenlopende informatie voorziet als de ogen. Daarom kunnen letsels of aandoeningen aan de ogen voor de patiënt een zeer grote belemmering en belasting vormen.

In de oogheelkunde kon in de afgelopen jaren vooral op het gebied van operatietechnieken – bijvoorbeeld in de microchirurgie – een revolutionaire vooruitgang worden geboekt. Maar ook innovaties in de medicamenteuze behandeling hebben ervoor gezorgd dat talrijke aandoeningen nu zeer goed te behandelen zijn.

De behandelingen van de afdeling oogheelkunde van het HELIOS-ziekenhuis Krefeld voldoen aan de actuele wetenschappelijke inzichten. De afdeling beschikt over een uiterst moderne uitrusting voor diagnostiek en behandeling en omvat drie klinische onderdelen (poliklinisch cataractcentrum, algemene oogheelkunde en optionele services). De complexiteit van de huidige diagnose- en behandelprocedures vereist een optimaal op elkaar ingespeeld team van deskundigen, dat de talrijke mogelijkheden optimaal weet te benutten.

Ons team van ervaren artsen voert jaarlijks ca. 7.000 operatieve ingrepen (overwegend poliklinisch) op het hoogste niveau uit. Specialismen van de afdeling zijn de cataract- en glaucoombehandeling, plastische en reconstructieve ooglid- en orbitachirurgie, behandeling van scheelzien en neuro-oftalmologie, behandeling van netvlies- en hoornvliesaandoeningen en de aanpassing en beoordeling van contactlenzen.


Prof. Dr. med. Marcus Knorr

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923