HELIOS Ziekenhuis Krefeld

Welkom

Perinataal centrum Krefeld

Centrum voor de behandeling van te vroeg en pasgeboren kinderen
In het perinataal centrum Krefeld liggen prenatale geneeskunde, verloskunde met eigen OK, neonatologie met intensive care, kinderkliniek en kinderchirurgie zij aan zij in één gebouw. Door de directe beschikbaarheid van alle voor de behandeling van te vroeg en pasgeboren kinderen belangrijke specialismen – zoals kinderchirurgie, neurochirurgie, hart- en thoraxchirurgie, oogheelkunde, keel-neus-oorheelkunde en kinderurologie – is ons centrum in het ziekenhuisplan van de Duitse deelstaat NRW opgenomen als centrum met het hoogste zorgniveau (level 1).

In de afgelopen decennia is gebleken dat risicovolle zwangerschappen het beste in grote centra met de benodigde ervaring kunnen worden begeleid. In deze zogenaamde perinatale centra werken gespecialiseerde prenatale geneeskundigen, verloskundigen en neonatologen (specialist op het gebied van te vroeg en pasgeboren kinderen) nauw met elkaar samen. Dergelijke centra richten zich op de allesomvattende zorgverlening voor moeder en kind.

Natuurlijk onderscheidt onze afdeling verloskunde zich niet van die van andere ziekenhuizen. Ze is toegankelijk voor alle zwangere vrouwen. Bij een normale zwangerschap en geboorte treedt de geneeskunde bewust op de achtergrond.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923