HELIOS Ziekenhuis Krefeld

Welkom

Prostaatcentrum Krefeld

Regionaal competentiecentrum voor prostaataandoeningen

Door de bundeling van de aanwezige specialismen, de nauwe samenwerking en de toepassing van de modernste methodes en kwaliteitsrichtlijnen zijn wij gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van prostaataandoeningen en tellen wij tot de grote competentiecentra in de regio.

Prostaatkanker behoort tot de meest voorkomende tumoraandoeningen bij mannen. Dankzij de preventieve onderzoeken van tegenwoordig kan vaak een diagnose in een zodanig vroeg stadium worden gesteld, dat een definitieve genezing door operatieve behandeling of radiotherapie mogelijk is. Maar ook bij een verder gevorderd ziekteverloop kan prostaatkanker met nieuwe behandelmogelijkheden goed worden behandeld.

Voor de diagnosestelling beschikken wij naast de gangbare methodes ook over elastografie en MR-spectroscopie (MRS). Verder staat een PET/CT-apparaat tot onze beschikking. De behandelopties reiken van de operatieve verwijdering van de prostaat, via radiotherapie als externe bestraling of als HDR-brachytherapie tot aan hormonale of medicamenteuze tumorbehandelingen, inclusief chemotherapie. Bij de operatieve radicale prostaatverwijdering worden, indien mogelijk, de voor de potentie noodzakelijke bloedvaten en zenuwen intact gehouden. Ook wordt bijna uitsluitend een nieuwe, sparende operatietechniek – de prostatectomie met ‘full functional-length urethral sphincter preservation’ – toegepast, zodat incontinentie na de operatie nagenoeg kan worden uitgesloten.

Belangrijk is voor ons een persoonlijke begeleiding van onze patiënten tijdens alle stadia van de behandeling. Het behandelplan wordt voor iedere patiënt afzonderlijk opgesteld in samenwerking met de betrokken afdelingen en instituten. Voor de nazorg en de behandeling na het ziekenhuisverblijf staan binnen ons competentiecentrum de aangesloten plaatselijke urologen ter beschikking.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923