HELIOS Ziekenhuis Krefeld

Welkom

Afdeling voor reconstructieve en esthetische chirurgie

Weer een natuurlijk uiterlijk voor meer levenskwaliteit

Met de mogelijkheden van de moderne geneeskunde is ook de behoefte aan functionele en esthetische reconstructieve ingrepen gestaag gestegen. Ze bieden patiƫnten bijvoorbeeld na tumoraandoeningen, bij aangeboren afwijkingen of na ernstige letsels of brandwonden de mogelijkheid om een wezenlijk stuk levenskwaliteit terug te winnen.
 
De afdeling voor reconstructieve en esthetische chirurgie houdt zich bezig met het gehele spectrum van de plastische, reconstructieve en esthetische chirurgie. Ze maakt het zorgaanbod van het HELIOS-ziekenhuis Krefeld als instelling voor maximale zorg compleet en vult een leemte in het zorgaanbod aan de linkerzijde van de Nederrijn. Als op zichzelf staande afdeling is de afdeling direct aanspreekpunt en interdisciplinair samenwerkingspartner bij de behandeling van verschillende aandoeningen en letsels met behulp van moderne plastische, reconstructieve methodes.

Hiertoe behoren onder andere reconstructieve ingrepen na amputaties of ablaties bij tumors, en de chirurgie bij kwaadaardige weke-delentumors (sarcoomchirurgie). In nauwe interdisciplinaire samenwerking met het borst- en traumacentrum en het centrum voor chirurgie wordt de medische zorgverlening uitgebreid met de mogelijkheden van de moderne plastische, reconstructieve chirurgie. Een belangrijke basis voor reconstructieve ingrepen is tegenwoordig de microchirurgie. Deze maakt het mogelijk aan de kleinste vaten en zenuwen in moeilijk bereikbare gebieden te opereren en wordt bijvoorbeeld ingezet bij replantaties van lichaamsdelen, zoals handtransplantaties na ongevallen.

De afdeling beschikt over 26 bedden en staat onder leiding van Dr. med. Truong Quang Vu Phan, specialist op het gebied van plastische en esthetische chirurgie en handchirurgie. Zijn expertise beslaat de gehele plastische, reconstructieve chirurgie en de esthetische chirurgie.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923