HELIOS Ziekenhuis Krefeld

Welkom

Stroke unit – CVA-poli

Voor de acute behandeling van patiënten met een beroerte beschikt de afdeling neurologie over een speciale unit, de zogenaamde stroke unit.

Het kwaliteitsmanagement wordt gegarandeerd via onze deelname aan het project ‘Qualitätssicherung in der Schlaganfallbehandlung’ (kwaliteitsbewaking bij de behandeling van beroertes) van het Institut für Qualität im Gesundheitswesen Nordrhein (Duits instituut voor kwaliteit in de gezondheidszorg).

Zorg voor patiënten met een beroerte vrijwel altijd vergoed
Sinds 2005 heeft ons ziekenhuis voor de behandeling van patiënten met een beroerte een contract afgesloten met nagenoeg alle Duitse zorgverzekeraars.

Centraal punt voor de regionale eerstehulpverlening bij acute gevallen is daarbij de stroke unit van de afdeling neurologie van het HELIOS-ziekenhuis Krefeld. Een casemanager stuurt de behandelprocessen aan en staat continu in contact met de patiënten. Voor alle daarop volgende behandelfasen bieden wij een verdere behandeling en begeleiding op de afdeling revalidatie en aansluitend bij speciaal op het gebied van beroertes gekwalificeerde neurologen aan.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923