HELIOS Ziekenhuis Krefeld

Welkom

Supraregionaal traumacentrum

Gecertificeerd supraregionaal traumacentrum voor de behandeling van zwaargewonden binnen het traumanetwerk Düsseldorf

In het HELIOS-ziekenhuis Krefeld behandelt een perfect op elkaar ingespeeld, interdisciplinair team van anesthesisten, ongevals-, buik- en neurochirurgen maximaal twee zwaargewonde patiënten tegelijkertijd in een speciaal hiervoor ingerichte shockroom. Terwijl het anesthesieteam ademhaling en bloedcirculatie in de gaten houdt, wordt ondertussen de acute behandeling door het chirurgisch team uitgevoerd. Een ‘spiraal-CT’ licht de patiënt van hoofd tot dijbeen door en stelt binnen enkele seconden botbreuken en inwendige bloedingen vast. Daarna beslist het team van artsen over de urgentie van volgende behandelstappen.

Het centrum is een van de twee supraregionale traumacentra in de regio die zijn gecertificeerd door de Deutsche Gesellschaft für Unfallchirurgie e.V. (Duitse vereniging voor ongevalschirurgie). Zowel de shockroom als de medische infrastructuur van het HELIOS-ziekenhuis Krefeld beschikken over een medische uitrusting die voldoet aan de voorwaarden van het hoogste certificeringsniveau.

Binnen het traumanetwerk Düsseldorf neemt het HELIOS-ziekenhuis Krefeld een leidende rol in. Voor ernstige gevallen bestaan afspraken met de omliggende ziekenhuizen en de beide supraregionale traumacentra van de Uniklinik Düsseldorf en het HELIOS-ziekenhuis Krefeld, die een directe hulpverlening of overname van een polytraumapatiënt binnen max. 30 minuten garanderen. Voor ernstig gewonde slachtoffers van een ongeval betekent dat een sneller transport naar een optimaal voorbereid ziekenhuis. Want vaak zijn de eerste uren na een ongeval bepalend voor het succes van de verdere behandeling.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923