HELIOS Ziekenhuis Krefeld

Welkom

Afdeling voor urologie en kinderurologie

De afdeling voor urologie en kinderurologie houdt zich bezig met het complete spectrum van urologische diagnostiek en behandelmogelijkheden. Hiertoe behoren aandoeningen aan de nieren, de afvoerende urinewegen en het mannelijk geslachtsorgaan bij zowel volwassenen als kinderen. Als afdeling voor maximale zorg beschikken wij over alle moderne diagnostische en behandelmogelijkheden. Dankzij de expertise van onze artsen, in combinatie met het grote aantal aangeboden behandelmethodes, zijn wij in staat iedere patiënt een op hem of haar aangepaste behandeling te bieden.
 
Daarbij werken we nauw samen met de bij het behandelproces betrokken afdelingen en speciale instellingen binnen het HELIOS-ziekenhuis Krefeld en hebben we speciaal voor de verbetering van de behandelkwaliteit en zorgverlening voor patiënten met prostaataandoeningen het prostaatcentrum Krefeld opgericht.

Tot onze kerncompetenties behoren de urologische tumorchirurgie (met zwaartepunt prostaat-, urineblaas- en niercelkanker) en de diagnostiek en behandeling van obstructieve urinewegaandoeningen (prostaatvergroting, BPH). Verder zijn wij gespecialiseerd in de behandeling van steenziektes, urine-incontinentie en kinderurologische aandoeningen.

Een bijzonder zwaartepunt van onze afdeling is de minimaal-invasieve chirurgie. Tijdens deze zogenaamde laparoscopische ingrepen (sleutelgatchirurgie) wordt het lichaam van de patiënt zo veel mogelijk gespaard, wat een sneller herstel tot gevolg heeft. Bij de operatieve tumorbehandeling staan voor ons de veiligheid van de oncologische behandeling en het functiebehoud van de getroffen organen op de voorgrond. Bij steenziektes en goedaardige vergrotingen van de prostaat wordt gebruik gemaakt van lasermethodes. De deelname aan verschillende nationale en internationale vakverenigingen en bijscholingsorganen verzekert een medische zorgverlening op basis van de recentste wetenschappelijke inzichten.


Prof. Dr. med. Martin Friedrich

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923