HELIOS Ziekenhuis Lengerich

Welkom

Verpleging

De uiteenlopende specialismen van de verschillende afdelingen binnen ons ziekenhuis vragen om een hoge mate van flexibiliteit en vakkundigheid van ons verplegend personeel. Met een maatschappij die continu in beweging is en mogelijkheden en verantwoordelijkheden die als gevolg daarvan steeds veranderen, breidt de behoefte aan technisch inzicht, wetenschappelijke kennis en het begrip van talrijke psychosociale processen zich steeds verder uit.

Ons complexe taakgebied omvat in het HELIOS-ziekenhuis Lengerich zowel de 'klassieke' verpleging en behandeling van zieke mensen door hulp te verlenen bij de voeding, lichamelijke verzorging en vergelijkbare dagelijkse bezigheden als de bewaking van het ziekteverloop en het verlenen van medische diensten die het herstel ondersteunen, zoals het meten van de polsslag en bloeddruk en het toedienen van geneesmiddelen en injecties.

Naast deze verpleegkundige werkzaamheden hebben de verpleegkundigen van onze intensive care aanvullende vakkennis nodig op het gebied van medische technologie, bijvoorbeeld over de omgang met complexe levensbehoudende apparatuur. Maar vooral de deskundigheid om te kunnen omgaan met de buitengewone psychosociale situatie van zieke mensen op een intensive care is van essentieel belang. Dit omvat tevens een persoonlijke, inlevende communicatie met de familie van deze patiënten.

De gekwalificeerde medewerkers in de verschillende vakgebieden ondersteunen onze artsen bij het uitvoeren van diagnostische ingrepen en behandelingen. Dit geldt zowel voor het operatie- en anesthesiepersoneel als voor het personeel van de spoedeisende hulp en de endoscopie.


Voor veel mensen – gezond of ziek – heeft het begrip ‘ziekenhuis’ een onaangename bijsmaak. Hoewel we weten dat een optimale zorgverlening door artsen en verpleegkundigen tegenwoordig ondenkbaar is zonder de modernste medische apparatuur, roepen de toegepaste technieken in ziekenhuizen bij veel mensen angsten op. Ze voelen zich al snel alleen gelaten, als een van de velen. Hier begint het taakgebied van het verpleegkundig personeel. Want naast de medische zorgverlening is het hun taak de patiënt die onmisbare persoonlijke aandacht te geven.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923