HELIOS Ziekenhuis Oberhausen

Welkom

HELIOS-ziekenhuis Oberhausen

Sinds haar oprichting in 1864, toen als Krankenpflegestation der Barmherzigen Schwestern der heiligen Elisabeth, heeft de huidige HELIOS St. Elisabeth Klinik Oberhausen zich ontwikkeld tot een moderne zorgverlenende instelling. Het ziekenhuis biedt moderne acute zorgverlening van hoog niveau in een deskundige, persoonlijke omgeving. Daaraan leveren de interdisciplinaire samenwerking van onze vier hoofdafdelingen, de goede relatie met de plaatselijke artsen en omvangrijke investeringen in moderne medische techniek en comfort voor de patiënten een belangrijke bijdrage. Het is ons doel onze patiënten de best mogelijke medische zorg te bieden. Daarvoor zetten ruim 240 medewerkers zich iedere dag opnieuw in.

De steeds complexer wordende geneeskunde is een thema waar vooral onze gespecialiseerde behandelcentra zich mee bezighouden. Zij onderscheiden zich met behulp van de modernste methodes en kwaliteitsrichtlijnen en een perfect afgestemde samenwerking van specialisten uit verschillende vakgebieden en instellingen. Naast deze bundeling van diagnostische, therapeutische en verpleegkundige deskundigheid leveren ook gezamenlijke bezoeken en regelmatige patiëntbesprekingen een belangrijke bijdrage aan een steeds betere behandelkwaliteit.

Sinds mei 2007 hoort de HELIOS St. Elisabeth Klinik Oberhausen bij de HELIOS Kliniken Gruppe, een van de grootste en medisch toonaangevende aanbieders van klinische en poliklinische patiëntenzorg in Duitsland. Sinds 2008 zijn we lid van het overkoepelende Initiative Qualitätsmedizin (IQM, initiatief van Duitse en Zwitserse ziekenhuizen voor het verbeteren van kwaliteit in de medische zorg). De transparante weergave en de vergelijking van onze medische resultaten met het gemiddelde van de andere 219 ziekenhuizen die onderdeel uitmaken van IQM laten de kracht van onze afdelingen zien en tonen vroegtijdig uitgangspunten voor verdere verbeteringen.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923