HELIOS Ziekenhuis Oberhausen

Welkom

Afdeling voor anesthesie, intensive care en pijnbestrijding

De afdeling voor anesthesie, intensive care en pijnbestrijding van de HELIOS St. Elisabeth Klinik Oberhausen verzorgt ieder jaar ca. 4.000 narcoses voor alle operatieve vakgebieden. Het ziekenhuis biedt medische zorgverlening voor, tijdens en na de operatie.

Ter voorbereiding op de operatie voert de anesthesist een uitgebreid gesprek met de patiënt, om eventuele risico’s te kunnen vaststellen en samen met de patiënt de juiste vorm van anesthesie te kiezen. Een bijzonder zwaartepunt ligt in de pijnbestrijding die wij onze patiënten bieden na de operatie. Bij gestandaardiseerde operaties wordt bij de keuze van de narcose ook meteen de geschikte vorm van pijnbestrijding gekozen en uitvoerig besproken. Zo wordt vroegtijdig gezorgd voor een complete pijnbehandeling tijdens het gehele ziekenhuisverblijf.

Verdere specialismen binnen ons vakgebied zijn de spoedeisende geneeskunde en intensive care, alsmede de behandeling van chronische pijn. Patiënten met symptomen zoals pijn aan wervelkolom en gewrichten, pijn na gordelroos, hoofd- en aangezichtspijn en pijn rond tumors kunnen bij de pijnpoli terecht voor een behandeling.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923