HELIOS Ziekenhuis Oberhausen

Welkom

Darmcentrum Oberhausen

Samenwerkingspartner van het Westdeutsches Darm-Centrum
Het darmcentrum Oberhausen werd opgericht met als doel de kwalitatief hoogwaardige behandeling van patiënten met colorectale carcinomen. Het interdisciplinair opererende team van deskundigen staat garant voor een allesomvattende preventie, voorzorg, diagnostiek, behandeling en nazorg bij kanker van de dikke darm of het rectum conform de recentste inzichten en richtlijnen van vakverenigingen.

De belangrijkste zorgverleners zijn de afdeling voor interne geneeskunde en de afdeling voor algemene, viscerale chirurgie en coloproctologie. Beide afdelingen werken nauw met elkaar samen en behandelen patiënten onder andere met behulp van de interdisciplinaire tumorboards.

Doelstellingen van het darmcentrum:

•    kwalitatieve behandeling van patiënten die voldoet aan de geldende richtlijnen, door een interdisciplinair team van specialisten op het gebied van preventie, voorzorg, diagnostiek, behandeling en nazorg bij kanker van de dikke darm of het rectum
•    afstemming van de gehele behandelketen (locaties en tijd) op de behoeften van de patiënt
•    bevordering van zowel klinisch georiënteerd onderzoek als fundamenteel onderzoek op het gebied van darmaandoeningen en darmgezondheid, in de vorm van deelname aan klinische studies resp. het uitvoeren van preklinische onderzoeksprojecten
•    continue bijscholing van artsen en overige medewerkers
•    continue pr en informatievoorziening voor patiënten
•    daling van het overlijdenspercentage en verbetering van de overlevingskansen van patiënten met darmkanker

Het darmcentrum van de HELIOS St. Elisabeth Klinik Oberhausen is aangesloten bij het Westdeutsches Darm-Centrum (WDC). De prestatiecijfers worden conform gestandaardiseerde criteria geregistreerd, beoordeeld en vergeleken met de resultaten van alle bij het Westdeutsches Darm-Centrum aangesloten ziekenhuizen. De op deze manier vastgestelde referentiewaarden (benchmarks) dienen als basis voor de vergelijkende analyse en een continue optimalisatie van de zorgkwaliteit.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923