HELIOS Ziekenhuis Oberhausen

Welkom

Afdeling dermatologie, venerologie en allergologie

Het specialisme dermatologie behoort tot de traditionele zwaartepunten van de HELIOS St. Elisabeth Klinik Oberhausen. Sinds de oprichting in 1864 heeft de afdeling voor dermatologie, venerologie en allergologie een zeer succesvolle geschiedenis opgebouwd. Het verzorgingsgebied strekt zich uit tot ver over de grenzen van het Ruhrgebied. Als een van de grootste, niet-universitaire regionale huidklinieken bieden wij alle moderne dermatologische behandelingen aan.
 
De behandeling van patiënten met huidtumors vormt het belangrijkste zwaartepunt van onze afdeling. Verdere zwaartepunten zijn de algemene dermatologie, de behandeling van psoriasis en de behandeling van chronische wonden, collagenosen en dermatologische auto-immuunziektes. Het is ons doel onze patiënten de best mogelijke zorg te bieden. Daarvoor werken wij nauw samen met de andere vakafdelingen van het ziekenhuis, de grote huidafdelingen binnen het HELIOS-concern en de aangesloten universiteitsklinieken.

De klinische patiëntenzorg wordt aangeboden op een compleet gerenoveerde, dermatologische afdeling met 26 bedden, waar men zich richt op de zwaartepunten dermato-oncologie en auto-immuunziektes, en twee verdere afdelingen (zwaartepunt chronische wonden en huidontstekingen). Momenteel worden gemiddeld 40 patiënten klinisch behandeld in de HELIOS-huidkliniek Oberhausen. Voor onze poliklinische zorg worden patiënten door een plaatselijke dermatoloog doorverwezen naar ons algemene spreekuur of een van onze speciale spreekuren.

De huidafdeling werkt nauw samen met de ambulante artsen uit de omgeving. Ons belangrijkste doel is samen met de plaatselijke collega’s doelgerichte behandelconcepten te ontwikkelen voor onze patiënten. Hier zetten wij ons voor in met een hooggekwalificeerd team van artsen en verplegend personeel.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923