HELIOS Ziekenhuis Oberhausen

Welkom

Afdeling voor interne geneeskunde

De afdeling voor interne geneeskunde staat onder leiding van Dr. med. Thorsten Schwerdtfeger. Met 95 bedden, inclusief 6 bedden op de interdisciplinaire intensive care, is de afdeling een van de grootste afdelingen voor interne geneeskunde in Oberhausen. Het medische aanbod omvat naast de klinische en poliklinische behandeling van patiënten met algemene internistische aandoeningen de volgende zwaartepunten:
 
•    gastro-enterologie en hepatologie
•    conservatieve en invasieve cardiologie
•    centrum voor longen, thuisbeademing en slaapgeneeskunde

Een wezenlijk voordeel van deze structuur is de uitzonderlijke specialisatie op het gebied van de specifieke ziektebeelden van bepaalde organen. Onze grote endoscopische afdeling biedt het gehele spectrum van moderne onderzoeksmethodes aan (endoscopie, ultrasone onderzoeken, EBUS), zodat alle diagnostische en therapeutische endoscopische onderzoeken hier kunnen worden uitgevoerd. De combinatie van moderne medische techniek, uitstekend opgeleide artsen en een interdisciplinaire samenwerking staan garant voor een vooruitstrevende medische zorg. Door de nauwe samenwerking met de medische afdeling voor gastro-enterologie en de medische afdeling voor cardiologie van het HELIOS-ziekenhuis Krefeld kunnen wij verdere hooggespecialiseerde methodes inzetten bij de diagnostiek en behandeling van onze patiënten. Het goede contact met de plaatselijke artsen maakt een snelle en betrouwbare informatie-uitwisseling mogelijk en heeft een positieve invloed op het succes van de behandeling van onze patiënten.

Samen met de afdeling voor algemene, viscerale chirurgie en coloproctologie vormen wij het interdisciplinaire buikpijncentrum en het darmcentrum Oberhausen. De interdisciplinaire samenwerking tussen internisten en chirurgen maakt een optimale, complete behandeling mogelijk voor patiënten met tumoraandoeningen aan het maag-darmkanaal, de lever of de galblaas en de alvleesklier. In samenwerking met de afdeling voor thoraxchirurgie van het HELIOS-ziekenhuis Krefeld biedt ons centrum voor longen, thuisbeademing en slaapgeneeskunde alle chirurgische behandelopties bij kwaadaardige aandoeningen aan de longen. Bovendien zijn er talrijke andere aandoeningen waarbij voor het succes van de behandeling een nauwe samenwerking tussen internistische specialisten en chirurgen vereist is. U kunt met uw klachten altijd bij ons terecht. Wij staan graag voor u klaar.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923