HELIOS Ziekenhuis Oberhausen

Welkom

Lokaal traumacentrum Oberhausen

Gecertificeerd traumacentrum voor de behandeling van zwaargewonden binnen het traumanetwerk Ruhrgebied

In de HELIOS St. Elisabeth Klinik Oberhausen worden zwaargewonden in een speciaal uitgeruste shockroom behandeld door een perfect op elkaar ingespeeld interdisciplinair team van anesthesisten en ongevals- resp. buikchirurgen. Terwijl het anesthesieteam ademhaling en bloedcirculatie in de gaten houdt, wordt ondertussen de acute behandeling uitgevoerd door het chirurgische team.
 
Belangrijk voor een adequate acute behandeling is een shockroom met een hoogwaardige uitrusting, waar binnen zeer korte tijd diagnoses kunnen worden gesteld en de nodige ingrepen kunnen worden doorgevoerd. Een ‘spiraal-CT’ licht de patiënt van hoofd tot dijbeen door en stelt binnen enkele seconden botbreuken en inwendige bloedingen vast. Daarna beslist het team van artsen over de urgentie van volgende behandelstappen en kan het eventueel benodigde chirurgische behandelingen direct doorvoeren.

Wij zijn als een van de eerste ziekenhuizen van het traumanetwerk Ruhrgebied gecertificeerd door de Deutsche Gesellschaft für Unfallchirurgie (DGU, Duitse vereniging voor ongevalschirurgie) als lokaal traumacentrum, en binnen het traumanetwerk erkend als instelling voor basiszorg. Voor polytraumapatiënten die speciale behandelingen of operatiemethodes vereisen, bestaan afspraken die een directe hulpverlening of overname door een supraregionaal traumacentrum binnen max. 30 minuten garanderen. Want vaak zijn de eerste uren na een ongeval bepalend voor het succes van de verdere behandeling.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923