HELIOS Ziekenhuis Oberhausen

Welkom

Centrum voor de interdisciplinaire behandeling van adipositas

Primair doel van het centrum voor de interdisciplinaire behandeling van adipositas is patiënten uit Oberhausen en omgeving die lijden aan een overgewicht te voorzien van een optimale medische zorg.

Hiervoor werken de afdeling voor interne geneeskunde, de afdeling voor algemene, viscerale chirurgie en coloproctologie, evenals het centrum voor esthetische chirurgie, plastische chirurgie en handchirurgie en andere ambulant werkzame specialisten nauw met elkaar samen.

Het zorgaanbod reikt van voorlichtende maatregelen zoals voedingstherapie en psychologisch advies tot aan behandelingen om het gewicht terug te brengen (maagballons, maagbanden en bypassoperaties) met behulp van minimaal-invasieve ingrepen. Een nauwe samenwerking en optimale behandelroutes staan garant voor een hooggekwalificeerde behandeling en helpen om gevaarlijke complicaties te voorkomen.

Een verkeerde voeding en te weinig beweging hebben er in de afgelopen 20 jaar ook in Duitsland voor gezorgd dat het aantal mensen met overgewicht snel is gestegen. Vooral de ziekelijke adipositas met een BMI (body mass index) van ruim 30 is aanzienlijk toegenomen. Bijkomende aandoeningen zoals suikerziekte (diabetes mellitus), hoge bloeddruk (hypertensie) en coronaire hartziektes kunnen leiden tot ernstige beperkingen in de levenskwaliteit.

Adipositas-zelfhulpgroep, iedere 4e maandag van de maand

Een keer per maand komt een adipositas-zelfhulpgroep samen tijdens de uitwisselings-, discussie- en informatieavonden rondom het thema adipositas en haar bijkomende aandoeningen (diabetes, psychische aandoeningen, sociale problemen, lichamelijke klachten, etc.). De groep komt iedere 4e maandag van de maand om 19.00 uur samen in het cafetaria van de HELIOS St. Elisabeth Klinik Oberhausen.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923