HELIOS Ziekenhuis Oberhausen

Welkom

Centrum voor longen, thuisbeademing en slaapgeneeskunde

Nieuw centrum biedt uitgebreide zorg voor alle longaandoeningen.

Het centrum voor longen, thuisbeademing en slaapgeneeskunde biedt het complete spectrum van de moderne longgeneeskunde aan. Door de bundeling van internistische en chirurgische deskundigheid en de nauwe samenwerking met het longcentrum van het HELIOS-ziekenhuis Krefeld is het mogelijk om een vooruitstrevende en interdisciplinair ondersteunde zorg aan te bieden. Daartoe behoren de uitgebreide diagnostiek en behandeling van alle aandoeningen aan de longen, het borstvlies, het mediastinum en het middenrif. Het centrum staat onder leiding van Dr. Sahmir Kujovic, specialist op het gebied van interne geneeskunde en de behandeling van long- en luchtwegaandoeningen.

Een bijzonder zwaartepunt vormt de thoracale oncologie, dus de diagnostiek en behandeling van kwaadaardige tumoraandoeningen zoals het bronchuscarcinoom of het mesothelioom (vormen van longkanker). Een verder specialisme is de moderne behandeling van patiënten met chronische luchtwegaandoeningen zoals COPD en astma bronchiale. Door een adequate langdurige zuurstoftherapie resp. thuisbeademing, in combinatie met speciale fysiotherapie en het aanleren van geschikte ademtechnieken kunnen patiënten met een chronische luchtwegaandoening in veel gevallen weer terugkeren naar een normaal leven.
 
Het centrum voor slaapgeneeskunde en thuisbeademing is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van slaapstoornissen en nachtelijke ademhalingsstoornissen. Hiervoor beschikt de afdeling over een door de Deutsche Gesellschaft für Schlafmedizin (DGSM, Duitse vereniging voor slaapgeneeskunde) geaccrediteerd slaaplab met vier meetplaatsen. Zo kunnen onze patiënten hun normale ritme aanhouden en hoeven zij alleen voor de slaapdiagnostiek naar de nachtkliniek te komen.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923