HELIOS Ziekenhuis Oberhausen

Welkom

Centrum voor spoedeisende geneeskunde en intensive care

Interdisciplinaire spoedeisende hulp en intensive care

Voor de behandeling van spoedpatiënten of mensen met een kritieke aandoening staan in de HELIOS St. Elisabeth Klinik Oberhausen twee speciaal uitgeruste shockrooms ter beschikking. De directe eerstehulpverlening vindt interdisciplinair plaats door het centrum voor spoedeisende geneeskunde en intensive care, in nauwe samenwerking met de gespecialiseerde vakafdelingen van het ziekenhuis. Als lokaal traumacentrum staan wij garant voor een snelle, uitgebreide en adequate behandeling van zwaar gewonde patiënten en maken we onderdeel uit van het traumanetwerk Ruhrgebied.

Op de interdisciplinaire intensive care worden zowel internistische als chirurgische patiënten 24 uur per dag behandeld en verzorgd. De nauwe interdisciplinaire samenwerking maakt het mogelijk om ook hier kritieke aandoeningen snel vast te stellen en zo goed mogelijk te behandelen. Onze intensive care beschikt over negen bedden, waaronder zes met beademingsmogelijkheden. Ademhaling en bloedcirculatie worden in de gaten gehouden met de daarvoor bestemde monitoringsystemen. Ook de hartfunctie kan worden bewaakt (HZV/PiCCO). Zo beschikken wij bij een eventuele verslechtering over alle medische mogelijkheden, tot aan cardiologische interventies (hartkatherisatie) en extracorporale methodes (dialyse). Het centrum beschikt bovendien over een POCT-lab en een aangesloten bloedbank.
Voor patiënten en familieleden kan de behandeling op de intensive care zeer ingrijpend zijn. We willen u daarom zo goed mogelijk informeren over de handelwijzen op onze afdeling -> hier verder lezen. Voor meer informatie kunt u terecht bij het verplegend personeel en het team van artsen van de afdeling. In kritieke situaties staan tevens geestelijken tot uw beschikking. Bij ethische kwesties kan het Klinische-Ethik-Komitee (KEK) (Duitse medisch-ethische commissie) om advies worden gevraagd.

Bezoektijden:
Iedere dag van 12.00 - 13.00 uur en van 17.00 - 18.00 uur, of op afspraak.
Maximaal twee personen.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923